5 nasvetov za b(lažji) vsakdan

– ne hodi v najboljšega soseda, kadar si lačen, ker ti bo sosed v tem primeru kravo zaračunal dvojno in boš domov namesto kruha, sira in mleka odnesel čips, avokado, brie in rakove klešče. Ne, nimaš v planu družabnega večera s svojimi etno frendi, ampak lačen si  ful drugačen. Nikoli za kruhom s praznim trebuhom!

– ne zanašaj se na printer v zadnjem trenutku, 90 % možnosti je, da te bo zaje***. Če nisi ravno serviser printerjev, z napravo niti ne poskušaj diskutirati. Če imaš čas, skoči v kopirnico, sicer pa živce namesto v kartušo raje namoči v dobro kavo.  

– če se odpravljaš v hribe in se ti zdi, da v tistem sumljivem kumulusu ni niti za požirek vode in bo sonce sijalo, ker tako kaže satelistka slika, se motiš. Če nisi ravno nagnjen k Murphyju, te bo najbrž namočila le manjša ploha, sicer pa ... obstajajo tudi žepne pelerine. Tokrat te sosed Mercatori ne bo razočaral. 

– si ljubitelj dišečih sveč. Imaš sveče z vonjem vanilije, cimeta in vijolice, če ne tudi prazničnega piškota (tista rjava svečka, ki ti je ostala od predlanskega božiča) in havajske palme. Ko zmanjka elektrike, se vse dišeče sveče nekam potuhnejo. Razlaga: ne, niso se potuhnile, pač pa je tema in ti kot dnevno bitje nimaš kompetenc velike uharice. Ker tudi tvoj voh ne bo zaznal niti k od umetnega kokosa, ki ga vsebuje sveča, vedno imej vsaj eno svečko na očitnem mestu, recimo na okenski polici. Nikoli ne veš, kdaj se zgodi. In seveda ne pozabi vžigalnika!

– kadar se registriraš na določen portal/spletno stran, moraš vsaj petkrat izpolniti obrazec s podatki, preden ti virtualni admin sporoči, da je vse ok. Večinoma se zatakne že pri uporabniškem imenu, saj je ime janez1234 že zasedeno, tako da na koncu pristaneš pri janyuiz87xyz, pred tem pa tipkovnico že tako rekoč zabrišeš skozi okno. Tukaj lahko narediš samo eno stvar. Preden se lotiš včlanjevanja na svoj novi najljubši portal, se sprehodi do hladilnika: It's definitely more fun with the beer!   

Komentarji

Priljubljene objave